Het samen-leven wordt gezien vanuit 3 perspectieven: Ik vanuit kunstinstallatie OOG, De Ander met voorstelling LOS over de angst voor verlies, en ONS met een programma naar Onderzoek Naar Samenleven (O.N.S.)
Watertoren

Watertoren

—- UITVERKOCHT —-

Aan de watertoren zit je in het OOG op 13 meter hoogte. Wegens succes is dit OOG nóg een extra dag open op 2 november 🙂

Je zit in een luxe stoel met een veiligheidsgordel vast en wordt in de kunstinstallatie gereden door onze host. Je kijkt door het OOG naar de stad en zodra het zich sluit, neemt het je mee in het prachtige audiovisuele kijkspel. De voorstelling duurt 20 minuten en  per keer kan er 1 bezoeker plaatsnemen.

Prijs en openingstijden

Een ticket kost € 10,- en is online te bestellen via de ticketpagina.  De beschikbare plaatsen ziet u in de agenda die op de ticketpagina staat. U kunt kiezen uit de vijf locaties en kan daarbij de datum en het tijdstip bepalen. Het OOG aan de watertoren is open op de volgende dagen en tijdstippen:

  • donderdag 25 september: 11.00 – 16.30 uur
  • 26 september t/m 30 oktober (maandag t/m vrijdag):  13.00 – 21.20 uur
  • zaterdag 25 en zondag 26 oktober:  11.00 – 21.20 uur
  • zaterdag 1 november: 9.00 – 19.10 uur
  • zondag 2 november: 11.00 – 21.20 uur

Om in het OOG plaats te mogen nemen zijn er drie voorwaarden: minimumleeftijd: 16 jaar; minimumlengte: 1.20 meter; maximaal gewicht: 120 kg

Arno Boon, directeur BOEi (eigenaar watertoren):

“De watertoren is een van de binnenstadlocaties waar het OOG veertig dagen te zien zal zijn. BOEi heeft de watertoren onlangs gerestaureerd en op dit moment zijn nog een paar verdiepingen te huur. Graag werkt BOEi mee aan het OOG omdat we zo goed kunnen laten zien hoe dit monument, dat jarenlang in onbruik was, weer tot leven is gekomen en – letterlijk en figuurlijk – zorgt voor een nieuw zicht op ’s Hertogenbosch.” 

Praktische gegevens

Hinthamereinde 73, 5211 PM ‘s-Hertogenbosch
parkeren: parkeerterrein Watertoren
ov: stadslijn 63 (halte Graafsweg)

Over de watertoren

Gelegen bij de rivier de Aa, op de rand van de toenmalige stad, bepaalt de watertoren mede het silhouet van de stad. Dit monumentale pand is gelegen aan de Hinthamereinde in ‘s-Hertogenbosch. BOEi houdt zich bezig met het herbestemmen van industrieel erfgoed, zo ook de Bossche watertoren.