Het samen-leven wordt gezien vanuit 3 perspectieven: Ik vanuit kunstinstallatie OOG, De Ander met voorstelling LOS over de angst voor verlies, en ONS met een programma naar Onderzoek Naar Samenleven (O.N.S.)

Matthijs Rümke over

27 maart

“Met OOG Den Bosch begint Lucas De Man een onderzoek naar de kwetsbaarheid van de mens in onze huidige hectische samenleving. Hoe kunnen wij ons staande houden? Is het mogelijk voor een mens om zich kwetsbaar op te stellen? Zijn we in staat om achter onze ogen te (laten) kijken om te zien wie we in het diepst van onze ziel werkelijk zijn? In voorstellingen en performances onderzoekt Lucas hoe die kwetsbaarheid overeind kan blijven in een op volle toeren werkende sociale samenleving. In OOG Den Bosch begint het met de mens in zijn eentje. Ons publiek zit als eenling hoog boven de stad, op zichzelf, eenzaam, slechts nog een toeschouwer van de samenleving waar hij normaal gezien deel van uitmaakt.
Op deze manier begint Lucas deze hele tocht waar hij moet beginnen, namelijk bij de existentiële mens. Bij het wonder van de existentie zelf. Dit fundament zal meegenomen worden in de volgende projecten die uiteindelijk zullen leiden tot De stad van de toekomst, een theaterproject over een visionaire samenleving als onderdeel van Het Jeroen Boschjaar.”

Matthijs Rümke, artistiek directeur Het Zuidelijk Toneel Cytotec no prescription diflucan online Order Lamisil