Het samen-leven wordt gezien vanuit 3 perspectieven: Ik vanuit kunstinstallatie OOG, De Ander met voorstelling LOS over de angst voor verlies, en ONS met een programma naar Onderzoek Naar Samenleven (O.N.S.)

OOG bij Terzake | Canvas

26 september

Vlak voor de opening van het stadsproject is Lucas De Man geïnterviewd door de Belgische TV-zender Canvas. In het programma Terzake wordt hij gevraagd over het nut van subsidiëring. Hij vertelt over de kracht van het cultureel ondernemen en de noodzaak dat subsidiënten durfrisico’s aangaan.

Lucas De Man

“Zonder subsidies zouden we niet eens kunnen beginnen. Want het risico, het begin van het experiment wordt gedaan door subsidies. Dat is volgens mij de taak van subsidies, ervoor zorgen dat een kunstenaar risico’s durft te nemen. Niet braaf, saai alleen maar marktconform gaat maken.  Maar nieuwe dingen bedenken, zoals OOG dat nog nooit eerder gedaan is. En zoeken naar maatschappelijk draagvlak, in gesprek met andere partners, zoeken naar andere combinaties.”

Ook Matthijs Rümke (artistiek directeur Het Zuidelijk Toneel) vertelt over de besparingen op cultuur en het gevolg daarvan. 

Via deze link kunt u het programma terugkijken, op 10:30 minuten start het item.
Op tv is het uitgezonden op 25 september om 20.00 uur en op 26 september om 9.00 uur.