Het samen-leven wordt gezien vanuit 3 perspectieven: Ik vanuit kunstinstallatie OOG, De Ander met voorstelling LOS over de angst voor verlies, en ONS met een programma naar Onderzoek Naar Samenleven (O.N.S.)

onsNog nooit werd de samenleving zo vormgeven door de mensen zelf als nu. De overheid en de tijdsgeest vragen aan ons, burgers, om meer zelfredzaamheid en verantwoordelijkheid. Maar staat het ‘meer-samen-doen’ ook gelijk aan ‘minder-alleen-zijn’?

 

Samen-leven

In ons maakt Lucas De Man een kunstwerk, Toren van Babel, die de (op)bouw van de stad weerspiegelt. Ook voert hij samen met burgers, organisaties en instellingen in Den Bosch een Onderzoek Naar Samenleven (O.N.S.) uit. Het perspectief ons heeft een eigen programma met diverse onderdelen die op verschillende momenten te zien zijn.

Feestelijke slotshow

EYE_AfficheDEF kopieKeiner

Op de eerste zaterdagavond van november sluit Lucas De Man het stadsproject feestelijk af in samenwerking met het Erasmus Festival Brabant en Theater aan de Parade. De reden hiervoor is dat het jaarthema van het festival -Theater, publiek en samenleving – een mooie inhoudelijke verbinding heeft met onze Vlaamse stadskunstenaar en de laureaat van de Erasmusprijs 2014; de eveneens uit Vlaanderen afkomstige festivaldirecteur en curator Frie Leijsen.
Ook u bent uitgenodigd, lees verder >>>

 

Stadswandeling ‘Met andere ogen naar Den Bosch kijken’

OSASuBX1SGu4kb3ozvne_IMG_1088Als onderdeel van het stadsproject OOG Den Bosch organiseert het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch een ontdekkingstocht langs interessante locaties en personen in de stad. Op bekende en minder bekende plaatsen wordt de potentie van de stad gezocht. De tocht wordt begeleid door een ‘Stadsgids’, de personificatie van de Stad. Lees verder >>>

 

Staat van de Straat

Beeld Staat van de straat

Tijdens de verborgen straattheatervoorstelling Staat van de straat  loopt u met een koptelefoon door de wijk en vangt op die manier flarden van gesprekken op die plaatsvinden in huizen, in tuinen, op pleinen en balkons.  lees verder

 

Toren van Babel

OOG_beeldmerkTorenvanbabelDe installatie Toren van Babel reflecteert op de ontwikkeling van de participatiemaatschappij. Volgens het verhaal van de Toren van Babel wilden mensen bouwen tot aan de hemel. Wat willen mensen nu?
 lees verder 

Educatieproject

OOGopnameIn ruim 100 videoportretten zijn leerlingen van de Brede Scholen en jongeren geïnterviewd over hun visie op samenleven in Den Bosch, nu en in de toekomst. lees verder

 

OOG in OOG

proefbouwEYEwebRuim honderd aquarellen van Günter Grass uit de verzameling Würth worden tentoongesteld in combinatie met de expositie OOG Den Bosch, die het bijzondere ontwikkelingsproces van de vijf kunstinstallaties in de stad Den Bosch toont. lees verder

Magazine

Samen met het Erasmusfestival Brabant, Het Makershuis/Academie voor Beeldvorming en het collectief dnbsch maakt Lucas een magazine over samenleven in Den Bosch. Het magazine zoomt in op een dag uit de hedendaagse Bossche samenleving. Voor elk van de 24 uur komen verschillende mensen aan het woord. Laat u inspireren door de verrassende visies, vernieuwende ideeën, herkenbare zorgen en gedeelde dromen van en voor de stad. Vanaf 1 november 2014 is het magazine op verschillende plekken in Den Bosch te vinden.
redactie: Klaas Burger, Linda Groothuijse, Kirsti Pol; fotografie: Mike Harris

Nationaal Eenzaamheid Congres 2014 en Kom erbij Festival

Samen met de gemeente haalt Lucas het Nationale Eenzaamheid Congres van de randstad naar Den Bosch. In dit jaarlijkse congres bespreken zorgprofessionals het verhoogde risico op en het voorkomen en bestrijden van eenzaamheid. Na het congres start in Den Bosch het Kom erbij Festival met vele initiatieven om de sociale cohesie te bevorderen.