Het samen-leven wordt gezien vanuit 3 perspectieven: Ik vanuit kunstinstallatie OOG, De Ander met voorstelling LOS over de angst voor verlies, en ONS met een programma naar Onderzoek Naar Samenleven (O.N.S.)

Staat van de straat

8 september

In een stad wonen heel veel mensen naast of boven elkaar, maar wat weten we eigenlijk van elkaar? Ontdek het tijdens de verborgen straattheatervoorstelling Staat van de Straat: u loopt met een koptelefoon door de straat en vangt op die manier gesprekken op die ergens op een onverwachte plek plaatsvinden. Zoek alle verborgen toneelscènes en trek uw eigen conclusies over hoe de mensen in 2014 samenleven in de wijk. 

Bosschenaren zijn geïnterviewd over hoe zij samen-leven voor Staat van de Straat door leerlingen van het Koning Willem I College en stagiaires van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Stadskunstenaar Lucas De Man trekt samen met vier wijkmanagers hun wijken in. Op basis van dit veldonderzoek schrijft onder anderen Marcel Osterop verschillende toneelscènes, gespeeld door wijkbewoners en Brabantse amateurspelers.

Data, aanvangstijd en locatie

 • Zaterdag 4 oktober, aanvang 12.00 uur en 15.30 uur
  in en rond de Twaalfmorgenstraat in Muntel/Vliert
 • Zaterdag 11 oktober, aanvang 12.00 uur en 15.30 uur
  in en rond Schanswetering in Orthen
 • Zaterdag 18 oktober, aanvang 12.00 uur en 15.30 uur
  in en rond Deltapark in de Groote Wielen
 • Zaterdag 25 oktober, aanvang 12.00 uur en 15.30 uur
  in en rond de Abeelenstraat in Graafsewijk Noord

misoprostol online

Reserveren (gratis toegang)

misoprostol online Retin-A without prescription
De toegang is gratis, reserveren is noodzakelijk. Kijk voor meer informatie en de mogelijkheid om gratis te reserveren op: www.hzt.nl/staatvandestraat of bel tijdens kantooruren naar Het Zuidelijk Toneel: 013 33 44 500 (kies optie 1).

Een eerste proeve van Staat van de straat vond plaats in mei van dit jaar in De Maaspoort in Den Bosch. Meer informatie, klik hier

 

Credits

tekst: Marcel Osterop, eindregie: Matthijs Rümke, deelregie: Brandon Calluy (stage), Iris Heusschen (stage), Otto Ketelaars (stage), Vivian Liebregts (stage), Rachel Zweije (De Muzerije), spel: amateurspelers uit Noord-Brabant, productieleiding: Dennis Spanjers, productie-assistentie: Lola Heijdt (stage), Lana Joenoes (stage), Hannah de Maagt (stage), Jary Sluijter (stage), techniek: Remco Keepers i.s.m. De Muzerije met dank aan Frank van Berkel, Marie-Louise Claessens, Paul Hilgers, Manon Karssen (wijkmanagers), gemeente ’s-Hertogenbosch en alle vrijwilligers.