Het samen-leven wordt gezien vanuit 3 perspectieven: Ik vanuit kunstinstallatie OOG, De Ander met voorstelling LOS over de angst voor verlies, en ONS met een programma naar Onderzoek Naar Samenleven (O.N.S.)

ikSteeds meer mensen ervaren de anonimiteit van de stad. Mensen voelen zich er vaak niet gezien en niet gehoord. Met de OGEN toont de stad een menselijk gezicht. De kunstinstallatie OOG komt op vijf locaties te hangen: fabriek De Heus, de Watertoren, het Theater aan de Parade, het Jeroen Bosch Ziekenhuis en SAP Nederland.

 

Zien en gezien worden

Hoe zie jij de stad? En word jij in de stad gezien?

Unieke ervaring

Elk OOG is zo groot dat je er in kan zitten. Met een toegangs-ticket stap je in een stoel en word je door de opening in de gevel uit het gebouw gereden. Hangend in de lucht kijk je door de pupil en geniet je vanuit grote ­hoogte van een bijzonder uitzicht over de stad. In een audiovisuele theatrale ervaring neemt OOG je mee op een tocht van de stad naar jezelf.

Kunstinstallatie OOG

Er kan één bezoeker per keer in een OOG plaatsnemen. De voorstelling in het OOG duurt ongeveer 20 minuten en is zowel in het Nederlands als Engels te ervaren. In elk OOG is dezelfde voorstelling te zien. Om in OOG te zitten zijn er drie voorwaarden:

    • minimumleeftijd: 16 jaar
    • minimumlengte: 1.20 meter
  • maximaal gewicht: 120 kg

OOG is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Mensen op straat kunnen bellen naar het OOG en horen wat de bezoekers in het OOG van binnen zien. Het telefoonnummer is 085-77 34 440.

 

Credits

concept: Lucas De Man
ontwerp: Pascal Leboucq
animatie: JanJoost Verhoef
muziek: Marc Alberto
dramaturgie en projectleiding: Kimberly Major
techniek: Kas van Huisstede en Tom Vollebregt
productie: Marlies Germanus
marketingcommunicatie: Claire van Nunen
producenten: Stichting Nieuwe Helden en Het Zuidelijk Toneel
samenwerkingspartners