Het samen-leven wordt gezien vanuit 3 perspectieven: Ik vanuit kunstinstallatie OOG, De Ander met voorstelling LOS over de angst voor verlies, en ONS met een programma naar Onderzoek Naar Samenleven (O.N.S.)
Jeroen Bosch Ziekenhuis

Jeroen Bosch Ziekenhuis

UITVERKOCHT

Aan het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) zit je in het OOG op 23 meter hoogte. Wegens succes is dit OOG nóg een extra dag open op 2 november 🙂

Je zit in een luxe stoel met een veiligheidsgordel vast en wordt in de kunstinstallatie gereden door onze host. Je kijkt door het OOG naar de stad en zodra het zich sluit, neemt het je mee in het prachtige audiovisuele kijkspel. De voorstelling duurt 20 minuten en  per keer kan er 1 bezoeker plaatsnemen.

Prijs en openingstijden

Een ticket kost € 10,- en is online te bestellen via de ticketpagina.  De beschikbare plaatsen ziet u in de agenda die op de ticketpagina staat. U kunt kiezen uit de vijf locaties en kan daarbij de datum en het tijdstip bepalen. Het OOG aan het ziekenhuis is open op de volgende dagen en tijdstippen:

  • donderdag 25 september: 9.00 – 16.30 uur
  • 26 september t/m 30 oktober (maandag t/m vrijdag):  9.00 – 20.40 uur
  • zaterdag 25 en zondag 26 oktober: 11.00 – 18.00 uur
  • zaterdag 1 november: 9.00 – 17.10 uur
  • zondag 2 november: 11.00 – 18.00 uur

Om in het OOG plaats te mogen nemen zijn er drie voorwaarden: minimumleeftijd: 16 jaar; minimumlengte: 1.20 meter; maximaal gewicht: 120 kg

 

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis over het stadsproject OOG Den Bosch

Jean-Marc Reinold, voorzitter van de kunstcommissie JBZ :

“De gedachte die Lucas heeft om ik, de ander en het ons gestalte te gaan geven, sprak de kunstcommissie zeer aan. Buiten het feit dat een eyecatcher alleen al een uitdaging op zich is, is de verbondenheid in het project met de samenleving het belangrijkste aspect waarom het JBZ aan dit project mee wil doen. Het JBZ wil een healing environment bieden, daarnaast de stad verbinden aan het ziekenhuis of vice versa.
Het project geeft aan dat een ziekenhuis midden in de samenleving staat, met de fysieke aanwezigheid van één van de ogen wordt deze verbinding verder benadrukt. Na op technische haalbaarheid de plannen gecheckt te hebben, bleek er een geschikte locatie voor het OOG binnen het JBZ gevonden te zijn.”

 

Praktische gegevens

Henri Dunantstraat 1, 5223 GZ ‘s-Hertogenbosch
parkeren: parkeergarage JBZ
ov: stadslijn 68 en 69, buurtbuslijn 213 en 239