Het samen-leven wordt gezien vanuit 3 perspectieven: Ik vanuit kunstinstallatie OOG, De Ander met voorstelling LOS over de angst voor verlies, en ONS met een programma naar Onderzoek Naar Samenleven (O.N.S.)

Onthulling Toren van Babel

21 oktober

Ooit bouwden mensen de Toren van Babel: een toren tot in de hemel. Maar samenwerking en gedeelde ambities veranderden in spraakverwarring en gekonkel. De bouw werd gestaakt, de toren eindigde als ruïne – zo vertelt het verhaal.

Anno 2014

In onze samenleving spelen oude thema’s opnieuw: eenzaamheid, vervuiling, ongelijkheid en populisme. Tegelijkertijd komen nieuwe kwesties bovendrijven: obesitas, verlies aan privacy, een teveel aan informatie. Het is crisis op alle vlakken.
Toch liggen er klinkende woorden klaar om deze nieuwe werkelijkheid het hoofd te bieden: burgerkracht en participatie. Het wordt meer lokaal, meer divers en meer samen. Maar hoe werken we samen? Hoe begrijpen we elkaar?

31 oktober: onthulling kunstwerk

De nieuwe Toren van Babel in het stadskantoor nodigt je uit tot bedachtzaamheid en daadkracht. Wat doe jij tussen die 143.785 andere inwoners van deze stad? Waarover twijfel je? Welke daden wil jij stellen? Hoe hoog wil jij bouwen?

Programma

15:30 uur  Bezichtiging Toren van Babel. Beleving interactieve videoinstallatie aan de binnenzijde van de Toren van Babel
16:00 uur  Sneak preview Magazine O.N.S. – tussen daadkracht en twijfel
16:15  uur  Toelichting van de makers
16:45 uur  Borrel 

Credits

Toren van Babel is een samenwerkingsproject van Het Makershuis/Academie voor Beeldvorming en Stichting Nieuwe Helden.

Concept: Lucas De Man, Rieneke de Vries
Ontwerp: Rieneke de Vries
Interactief concept en ontwerp: Roel Traa
Video editing: Danny Maas, Bart Verhoeven
Uitvoering en constructie: Roel Traa, Michael Bol, Rieneke de Vries